ESTRAGON (Artemisia dracunculys L.)
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-78-80
Abstract
Data of presented varieties and distribution of estragon crop are described. Morphological characteristics, biochemical composition, health giving qualities, and nutrition value are presented. The problems of seed multiplication, growing, yield, and harvest of this crop are discussed.
About the Author
Yu. P. ShevchenkoRussian Federation
References
1. В.А. Беляева. Пряно-вкусовые растения. Росторгиздат, 1946. – С.76-77.
2. М.М. Гиренко. Методические указания по селекции зеленных, пряновкусовых и многолетних овощных культур. Эстрагон. М.,1987. – С. 47-48.
3. Ю.П. Шевченко. Технология возделывания и использования зеленных, пряно-вкусовых и малораспространенных овощных культур (Рекомендации). М., ВО Агропромиздат, 1988. – С.20-24.
4. Л.А. Юрченко. Пряности и специи. Минск, «Полымя», 1995. – С.153-155.
5. Ю.П. Шевченко. Эстрагон – основной компонент напитка «Тархун». Буклет ЦНТИПР Госагропрома РСФСР, М., 1988.
6. Ю.И. Муханова, Е.М.Хомякова. Пряная зелень на грядках. М., Рабочий, 1991. – С. 120-125.
Review
For citations:
Shevchenko Yu.P. ESTRAGON (Artemisia dracunculys L.). Vegetable crops of Russia. 2015;(3-4):78-80. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-78-80