Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

ESTRAGON (Artemisia dracunculys L.)

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-78-80

Abstract

Data of presented varieties and distribution of estragon crop are described. Morphological characteristics, biochemical composition, health giving qualities, and nutrition value are presented. The problems of seed multiplication, growing, yield, and harvest of this crop are discussed.

About the Author

Yu. P. Shevchenko
Federal State Budgetary Scientific Research Institution «All-Russian Scientific Research Institute of vegetable breeding and seed production» 143080, Russia, Moscow region, Odintsovo district, p. VNIISSOK, Selectionnaya street, 14
Russian Federation


References

1. В.А. Беляева. Пряно-вкусовые растения. Росторгиздат, 1946. – С.76-77.

2. М.М. Гиренко. Методические указания по селекции зеленных, пряновкусовых и многолетних овощных культур. Эстрагон. М.,1987. – С. 47-48.

3. Ю.П. Шевченко. Технология возделывания и использования зеленных, пряно-вкусовых и малораспространенных овощных культур (Рекомендации). М., ВО Агропромиздат, 1988. – С.20-24.

4. Л.А. Юрченко. Пряности и специи. Минск, «Полымя», 1995. – С.153-155.

5. Ю.П. Шевченко. Эстрагон – основной компонент напитка «Тархун». Буклет ЦНТИПР Госагропрома РСФСР, М., 1988.

6. Ю.И. Муханова, Е.М.Хомякова. Пряная зелень на грядках. М., Рабочий, 1991. – С. 120-125.


Review

For citations:


Shevchenko Yu.P. ESTRAGON (Artemisia dracunculys L.). Vegetable crops of Russia. 2015;(3-4):78-80. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-78-80

Views: 1041


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)