Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

CHANGE OF BIOCHEMICAL COMPOSITION OF PUMPKIN FRUITS DEPENDING ON STORAGE TIME

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-1-48-51

Abstract

Pumpkin fruits are the source of carbohydrates, mineral salts and vitamins during wintertime. The change of the biochemical compositions of pumpkin fruits depending on storage time has been studied. The results of chemical analysis revealed that during four months of storage the content of quality indicators increased followed by its reduction after five and more month of storage. 

About the Author

A. S. Karapetyan
Scientific Center of Vegetable and Industrial Crops, MoA, RA 0808, v. Darakert, Ararat marz, Masis Region, Republic of Armenia
Armenia


References

1. Звонарев Н. М. «Бахчевые культуры. Сажаем, выращиваем, заготавливаем, лечимся». М., 2011. – 72 с.

2. Фатьянов B. И. Дыня, тыква, кабачки, патиссоны./ М.: Вече, 200.– 32с.

3. Меликян А. Овощеводство / Ереван, 2005. – 504 с.

4. Лебедева А.Т. Секреты тыквенных культур /М.: «Фотон», 2000. – 224 с.

5. Скрипников Ю. Г., Винницкая В. Ф., Коровкина М. Ю. Технологические особеннисти производства тыквенного пюре. – Мичуринск, «Вестник», 2007. – №2. – С.81-83.

6. Хусид С.Б., Нестеренко Е.Е., Жолобова И.С. Изменение химического составаплодов тыквы в процессе хранения / Сборник научных трудов Sworld по материалам международной научно-практической конференции. Т. 34.– №3. – 2012. – 5 с.

7. Байдулова Э.В. Совершенствование ассортимента и технологии производства продукции переработки тыквенных культур: Дисс. на соиск. учен. степени канд. с.-х. наук. – Москва. 2010.-– 187с.

8. Метлицкий Л. В. Биохимия плодов и овощей. – М., 1970. – 271 с.

9. Попов А. А. Влияние условий выращивания, способов переработки и хранения на качество различных сортов тыквы: Дисс. на соиск. учен. степени канд. техн. наук. – Санкт-Петербург. 2004. – 194 с.

10. Минеев В.Г., Сычев В. Г., Амельянчик О. А. и др. Практикум по агрохимии. - М.: Изд-во МГУ, 2001. – 689 с.

11. Петербургский А. В. Практикум по агрономической химии /М., 1968.– 496 с.


Review

For citations:


Karapetyan A.S. CHANGE OF BIOCHEMICAL COMPOSITION OF PUMPKIN FRUITS DEPENDING ON STORAGE TIME. Vegetable crops of Russia. 2015;(1):48-51. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-1-48-51

Views: 1210


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)