CHANGE OF BIOCHEMICAL COMPOSITION OF PUMPKIN FRUITS DEPENDING ON STORAGE TIME
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-1-48-51
Abstract
Pumpkin fruits are the source of carbohydrates, mineral salts and vitamins during wintertime. The change of the biochemical compositions of pumpkin fruits depending on storage time has been studied. The results of chemical analysis revealed that during four months of storage the content of quality indicators increased followed by its reduction after five and more month of storage.
About the Author
A. S. KarapetyanArmenia
References
1. Звонарев Н. М. «Бахчевые культуры. Сажаем, выращиваем, заготавливаем, лечимся». М., 2011. – 72 с.
2. Фатьянов B. И. Дыня, тыква, кабачки, патиссоны./ М.: Вече, 200.– 32с.
3. Меликян А. Овощеводство / Ереван, 2005. – 504 с.
4. Лебедева А.Т. Секреты тыквенных культур /М.: «Фотон», 2000. – 224 с.
5. Скрипников Ю. Г., Винницкая В. Ф., Коровкина М. Ю. Технологические особеннисти производства тыквенного пюре. – Мичуринск, «Вестник», 2007. – №2. – С.81-83.
6. Хусид С.Б., Нестеренко Е.Е., Жолобова И.С. Изменение химического составаплодов тыквы в процессе хранения / Сборник научных трудов Sworld по материалам международной научно-практической конференции. Т. 34.– №3. – 2012. – 5 с.
7. Байдулова Э.В. Совершенствование ассортимента и технологии производства продукции переработки тыквенных культур: Дисс. на соиск. учен. степени канд. с.-х. наук. – Москва. 2010.-– 187с.
8. Метлицкий Л. В. Биохимия плодов и овощей. – М., 1970. – 271 с.
9. Попов А. А. Влияние условий выращивания, способов переработки и хранения на качество различных сортов тыквы: Дисс. на соиск. учен. степени канд. техн. наук. – Санкт-Петербург. 2004. – 194 с.
10. Минеев В.Г., Сычев В. Г., Амельянчик О. А. и др. Практикум по агрохимии. - М.: Изд-во МГУ, 2001. – 689 с.
11. Петербургский А. В. Практикум по агрономической химии /М., 1968.– 496 с.
Review
For citations:
Karapetyan A.S. CHANGE OF BIOCHEMICAL COMPOSITION OF PUMPKIN FRUITS DEPENDING ON STORAGE TIME. Vegetable crops of Russia. 2015;(1):48-51. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-1-48-51