PHYSICO^CHEMICAL PROPERTIES OF VEGETABLE AND FRUIT PRODUCTS AND ESPECIALLY ITS STORAGE IN A COLD STATE
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-60-61
Abstract
The influence of the state of water in plant tissue on the physico- chemical properties of plant products and processes occurring in it was studied. It is shown that the ratio of free and bound water fractions in the tissue influences the mass loss of plant products during storage. The ratio between free and bound water in the plant tissue depends on the activity of physiological processes in it, which determines the intensity of the loss of nutrients.
About the Authors
S. V. MurashevRussian Federation
191002, Russia, St. Petersburg, Lomonosova st., 9
N. N. Sharagova (Kalatsevich)
Russian Federation
191002, Russia, St. Petersburg, Lomonosova st., 9
References
1. Калацевич Н.Н., Мурашев С.В., Вержук В.Г. Влияние активности воды на естественную убыль массы плодово-ягодной продукции при холодильном хранении. // Электронный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств», 2012. – №1. – http: www.open-mechanics.com/journals
2. Мурашев С.В., Калацевич Н.Н., Вержук В.Г. Влияние свободной влаги на естественную убыль массы плодовой и ягодной продукции при холодильном хранении. // Электронный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств», 2012. – №2. – http: www.open-mechanics.com/journals
3. Калацевич Н.Н., Мурашев С.В. Влияние состояния воды на физико-химические свойства растительной продукции и ее потери массы при холодильном хранении. // Электронный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств», 2013. – №1. – http: www.open-mechanics.com/journals
Review
For citations:
Murashev S.V., Sharagova (Kalatsevich) N.N. PHYSICO^CHEMICAL PROPERTIES OF VEGETABLE AND FRUIT PRODUCTS AND ESPECIALLY ITS STORAGE IN A COLD STATE. Vegetable crops of Russia. 2014;(1):60-61. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-60-61