ROLE OF THE ENDOGENOUS ANTIOXIDANTS IN ADAPTATION OF CROP PLANTS TO FREEZING CONDITIONS OF WINTER-SPRING PERIOD
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-58-59
Abstract
Adaptive capacity of perennial plants to low temperatures and its role in the formation of high-quality crops with minimal losses during storage has been studied. According to the changes occurring in plants at low temperatures the possibility of effective forecasting of plant products to cold storage has been found.
About the Authors
S. V. MurashevRussian Federation
191002, Russia, St. Petersburg, Lomonosova st., 9
A. L. Bobko
Russian Federation
191002, Russia, St. Petersburg, Lomonosova st., 9
V. G. Verzhuk
Russian Federation
190000, Russia, St. Petersburg, Bolshaya Morskaya st., 44
References
1. Трунова Т.И. Растение и низкотемпературный стресс. – М.: Наука, 2007. – 60 с.
2. Бобко А.Л., Мурашев С.В., Вержук В.Г. Влияние антиоксидантов в древесной ткани плодовых растений в зимне-весенний период на холодильное хранение собранного урожая. // Электронный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств», 2013. – №1. – http: www.open-mechanics.com/journals
3. Бобко А.Л., Мурашев С.В. Адаптация к гипотермии плодово-ягодных растений и прогнозирование способности полученного урожая к холодильному хранению. // Электронный научный журнал «Процессы и аппараты пищевых производств», 2013. – №2. – http:www.open-mechanics.com/journals
Review
For citations:
Murashev S.V., Bobko A.L., Verzhuk V.G. ROLE OF THE ENDOGENOUS ANTIOXIDANTS IN ADAPTATION OF CROP PLANTS TO FREEZING CONDITIONS OF WINTER-SPRING PERIOD. Vegetable crops of Russia. 2014;(1):58-59. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-58-59