PARSNIP VARIETIES BRED AT VNIISSOK
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2017-4-86-88
Abstract
Nutritional properties, benefits, economic importance of parsnip varieties ‘Krugliy’ ‘Lutshiy iz Vsekh’, ‘Serdechko’ ‘Beliy Aist, ‘Zhemtchug’ bred at VNIISSOK are discribed in the article. The descriptions of the varieties, methods of their development and technology for variety supporting are also given.
About the Authors
M. I. FedorovaRussian Federation
Selectionnaya St. 14, Odintsovo region, Moscow oblast, p. VNIISSOK, 143080
V. A. Stepanov
Russian Federation
Selectionnaya St. 14, Odintsovo region, Moscow oblast, p. VNIISSOK, 143080
T. S. Vurtz
Russian Federation
Selectionnaya St. 14, Odintsovo region, Moscow oblast, p. VNIISSOK, 143080
References
1. Федорова М.И., Е.Г. Козарь и др. Жизнеспособность и повышение посевных качеств семян пастернака Pastinaca sativa L. (методические рекомендации). /М: ВНИИССОК, 2013. – С.12.
2. Голубкина Н.А., Федорова М.И., Степанов А.Н., Надежкин С.М. Элементный состав пастернака (Pastinaca sativa L.) //Овощи России. 2014. – № 3(24). – С.18-21.
3. Агапов С. П. Столовые корнеплоды. 2-е изд., доп. и испр. /Гос. изд-во с. х. лит-ры. М. 1957. – С.123-129.
4. Семеноводство овощных и бахчевых культур: Справочник/ Под ред. С. И. Сычева и Г. П. Мизунова; сост. О. Т. Параскова. 3-е изд. перераб. и доп. М. Агропромиздат. 1991. – С.181-190.
Review
For citations:
Fedorova M.I., Stepanov V.A., Vurtz T.S. PARSNIP VARIETIES BRED AT VNIISSOK. Vegetable crops of Russia. 2017;(4):86-88. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2017-4-86-88