QUALITY OF GREEN BEAN SEEDS IN CONTRAST NATURAL CONDITION OF SEED PRODUCTION
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-2-32-36
Abstract
The analysis of changing of amount of total proteins and storage proteins of green bean was done. The influence of the contrast natural conditions on the quality of green bean seeds was revealed. The obtained data can be used for seed production of green bean.
About the Authors
F. B. MusaevRussian Federation
E. G. Dobrutskaya
Russian Federation
O. V. Verba
Russian Federation
V. V. Skorina
Belarus
References
1. Абугалиева А.И. Компоненты глиадина и субъединицы глютенина в селекции пшеницы на качество зерна: Автореф. дис. …док.биол. наук: 03.00.15 – Алмалыбак, 1994. – 52 с.
2. Войтенко В. Ф. Гетерокарпия (гетеродиаспория) у покрытосеменных растений: анализ понятия, классификация, терминология.//Ботанический журнал.– 1989. – Т. 74. – №3.– С. 281– 297.
3. Конарев В.Г. Идентификация сортов и регистрация генофонда культурных растений по белкам семян. С.П.– б.,2000.– 186 с.
4. Конарев А.В. Адаптивный характер молекулярного полиморфизма и его использование в решении проблем генетических ресурсов растений и селекции. Аграрная Россия, 2001.– №3.– С.4– 10.
5. Лудилов В.А. Семеноведение овощных культур. М., 2005.– 392 с.
6. Макрушин Н.М. Экологические основы промышленного семеноводства зерновых культур. М., Агропромиздат, 1989.– 280 с.
7. Музыкантов В.П., Дорохов Д.Б., Добруцкая Е.Г. Орлова В.И. Динамика запасных белков семян капусты сорта Амагер 611 в связи с репродукционным процессом. Сб.н.тр. ВНИИССОК, 2000.– Т. 2.– С. 99– 103.
8. ГОСТ 10846– 91.
Review
For citations:
Musaev F.B., Dobrutskaya E.G., Verba O.V., Skorina V.V. QUALITY OF GREEN BEAN SEEDS IN CONTRAST NATURAL CONDITION OF SEED PRODUCTION. Vegetable crops of Russia. 2014;(2):32-36. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-2-32-36