Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

EVALUATION OF THE SUSTAINABILITY OF VEGETABLES PRODUCTION IN PRIVOLZKJSKY FEDERAL DISTRICT

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-4-80-83

Abstract

The sustainability of potato production in the Privolzhsky federal district was evaluated with the use of statistical methods. The effect of changes of yield and acreage on the production of the culture was evaluated. The stability of levels of dynamic series is estimated. The stability of production dynamics has been measured with the use of trend models. 

About the Authors

A. N. Zharov
Russian Peoples' Friendship University, Faculty of Agricultural 117198, Russia, Moscow, Miklukho-Maklaya st., 8
Russian Federation

associate professor of chair «Management and economy of agribusiness»



L. L. Zharova
Russian Peoples' Friendship University, Faculty of Agricultural 117198, Russia, Moscow, Miklukho-Maklaya st., 8
Russian Federation

associate professor of chair «Agriculture, genetics and plant protection»



References

1. Ананьева О.М. Состояние параметров устойчивости сельскохозяйственного производства в террриториальной системе продовольственного обеспечения. – Известия Пензенского государственного педагогического университета им. В.Г.Белинского.,2011. - №24. – С.164-167.

2. Бельченко О.А., Кожевникова Т.М. Основные критерии и показатели устойчивого сельскохозяйственного производства. – Социально-экономические явления и процессы.2011. №10. – С.26-30.

3. Блинова Т.В., Кутенков Р.П., Былина С.Г. Комплексное развитие сельских территорий как основа устойчивости сельскохозяйственного производства – Никоновские чтения. 2009. – №14. – С.20-21.

4. Боченина М.В., Бурова Н.В., Елисеева И.И., Михайлов Б.А. Статистика. – М.:Юрайт, 2012. – 496 с.

5. Гуляева Т.И., Трясцина Н.Ю., Сидоренко О.В., Яковлева Н.А. Оценка устойчивости и эффективности производства сельскохозяйственных культур в Орловской области. – Вестник Орловского государственного аграрного университета, 2009. - Т.21. - №6. – С.14-19.

6. Ивченко Ю.С. Статистика. – М.: РИОР, Инфра-М, 2011. – 384 с.

7. Кошечкин Ю.В., Барабанова С.Н. Управление рисками в сельском хозяйстве – как фактор роста и устойчивости сельскохозяйственного производства. – 2009. - №14. – С. 313-314.

8. Николаева И.П. Экономическая теория. – М.: Дашков и Ко, 2012. – 328 с.

9. Нуралин Б.Н. Проблемы устойчивости сельскохозяйственного производства Западно-Казахстанской области. – Известия Оренбургского государственного аграрного университета. 2004.Т.1. № 1-1. – С.15-16.

10. Подхватилина С.С. Статистика сельского хозяйства. – М.: Высшая школа, 2012. – 240 с.

11. РегионыРоссии. Социально-экономические показатели. 2013: Стат. сб. / Росстат. М., 2013. 990 с.

12. Регионы России. Социально-экономические показатели. 2005: Стат. сб. / Росстат. М., 2006. 982 с.

13. Регионы России. Социально-экономические показатели. 2002: Стат. сб. / Росстат. - М., 2002. - 863 с.

14. Тюрин Ю.Н., Макаров А.А., Высоцкий И.Р., Ященко И.В. Статистика. - М.: МЦНМО, Московские учебники. 2008. – 256 с.

15. Чудилин Г.И. О состоянии и методике оценки устойчивости сельскохозяйственного производства. – Вестник Чувашского университета, 2006. – С.165-178.


Review

For citations:


Zharov A.N., Zharova L.L. EVALUATION OF THE SUSTAINABILITY OF VEGETABLES PRODUCTION IN PRIVOLZKJSKY FEDERAL DISTRICT. Vegetable crops of Russia. 2014;(4):80-83. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-4-80-83

Views: 764


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)