Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

ANGURIA (WEST INDIAN GHERKIN) IS A NEW VEGETABLE CROP

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2016-2-70-71

Abstract

The characteristics of new vegetable crop, anguria (West Indian gherkin, Cucumis anguria L.) cv. “Dieticheskiy” is provided. This varieties is mid ripening crop (48-50 days from germination to harvest) with yield 7,15-8,24 kg/mІ. The fruits are transportable, the tasting score is 4,4-4,5 points, the fruit weight is 43-50 g, storability is 7-10 days. The productivity is 45-50 fruits per plant. The cv. “Dieticheskiy” is resistant to powdery mildew and root rot. It is recommended to grow in greenhouses.

About the Authors

A. V. Goncharov
Federal State Budgetary Russian Distance Agrarian University
Russian Federation
143900, Moscow region, Balashikha, Street Yu Fuchik, 1


G. A. Starikh
Federal State Budgetary Russian Distance Agrarian University
Russian Federation
143900, Moscow region, Balashikha, Street Yu Fuchik, 1


V. F. Pivovarov
Federal State Budgetary Scientific Research Institution «All-Russian Scientific Research Institute of vegetable breeding and seed production»
Russian Federation
143080, Moscow region, Odintsovo district, p. VNIISSOK, Selectionnaya street, 14


References

1. Гончаров А.В., Зубалий А.В. Интродукция тыквенных культур и эвкалипта в условиях открытого и защищенного грунта Московской области // Плодоводство и ягодоводство России. – 2015. – Т. XXXXIII. – С. 241-244.

2. Гончаров А.В., Столяров В.А. Тыква – витаминная культура // Вестник ландшафтной архитектуры. – 2013. – № 2. – С. 50-51.

3. Гончаров А.В., Голубкина Н.А. Хрыкина Ю.А., Кошелева О.В. Урожайность и качество плодов сирийского огурца (Cucumis anguria L.) в условиях защищенного грунта Московской области // Гавриш. –No1. –2012. –С. 42-45.

4. Лебедева А.Т. Секреты тыквенных культур. – М.: «Фитон+», 2000. 224 с.

5. Лебедева А.Т. Тыквенные редкости // Ваш сад. –No 1. –2011. –32 с.

6. Мамонов Е.В., Старых Г.А., Гончаров А.В. Применение регуляторов роста растений на культурах семейства тыквенные (Сucurbitaceae) // Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии. – 2012. - № 2. – С. 94-99.

7. Старых Г.А., Пивоваров В.Ф., Гончаров А.В. Селекция и семеноводство овощных культур: учебное пособие. – М.: ФГБОУ ВПО РГАЗУ, 2011. – 84 с.

8. Старых Г.А., Гончаров А.В. Влияние регуляторов роста на урожайность и качество плодов гибридов огурца в условиях открытого грунта Московской области // Известия Санкт-Петербургского государственного аграрного университета. – 2013.– № 31. – С. 31-36.

9. Филов А.И. Бахчеводство. – М.: «Колос», 1969. – 263 с.

10. Фотев Ю.В., Кудрявцева Г.А., Белоусова В.П. Новые овощные культуры семейства тыквенные // Картофель и овощи. – 2009. – № 9. – С. 12.

11. Baird J.R., Thieret J.W. The bur gherkin (Cucumis anguria var. aguria, Cucurbitaceae) // Economic Botany. – 1988. – V. 42. – №. 3. – P. 447-451.

12. Ju H.J., Jeyakumar J., Kamaraj M. High frequency somatic embryogenesis and plant regeneration from hypocotyl and leaf explants of gherkin (Cucumis anguria L.) // Sci. Hortic. – Vol. 169. – 2014. – P. 161-168.

13. Jeyakumar J.J., Kamaraj M., Thiruvengadam M. Efficient plant regeneration from petiole explants of West Indian gherkin (Cucumis anguria L.) viaindirect organogenesis // J. Plant Biochem Biotechnol.– Vol. 23. – 2014.– Р. 307-315.

14. Kumar S. S., Kamaraj M. Analysis of phytochemical constituents and antimicrobial activities of Cucumis anguria L. against clinical pathogens // Am Eurasian J. Agric Environ Sci., Vol. 7. – 2010. – P. 176-178.

15. Moretoni C.B. Avaliaзгo fitoquнmica e das atividades antioxidante, citotуxica e hipoglicemiante dos frutos de Cucumis anguria L. (Cucurbitaceae). – Curitiba. – 2008. – 91 p.

16. Thiruvengadam М., Chung I.-M. Phenolic compound production and biological activities from in vitro regenerated plants of gherkin (Cucumis anguria L.) // Electronic Journal of Biotechnology. ¬– Vol. 18. – I. 4. – 2015. – P. 295-301.


Review

For citations:


Goncharov A.V., Starikh G.A., Pivovarov V.F. ANGURIA (WEST INDIAN GHERKIN) IS A NEW VEGETABLE CROP. Vegetable crops of Russia. 2016;(2):70-71. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2016-2-70-71

Views: 966


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)