Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

HISTORY AND SPREAD OF CHICORY CROP

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2016-1-52-53

Abstract

The article describes the history of the development and spread of chicory as a cultivated plant, both worldwide and in the Russia. The analysis of the dynamics of crop acreage and gross yield of crops in the Russia is given. The value of chicory as a raw material for the processing industry is underline.

About the Author

O. M. Vyutnova
Rostov Experimental Station on Chicory
Russian Federation


References

1. Вильчик В.А. Цикорий. – Ярославль, Верхне-волжское книжное издательство, 1982.- С.5,8-11.

2. Квасников Б.В. Описание культурных сортов цикория. //Цикорий. – М., Издание ВНИИ сырья спиртовой пролмышленности, 1935. – С. 27-33.

3. Корниченко А.В., Удовиченко Л.П. Цикорий – история и современность// Гл. агроном. – 2004. – № 12.– С. 88-90.

4. Крюков Л.Н. Цикорная промышленность в Ростовском крае Ярославского округа. – Ростов, Ростовский краевед, 1919.– № 1. – С. 8-9.

5. Ошанин М.А. Цикорий в совхозах и колхозах. – М., Сад и огород, 1932.– № 9.- С. 13.

6. Паншин Б.А. История культуры и распространение цикория. //Цикорий. – М., Издательство ВНИИ сырья спиртовой промышленности, 1935. – С. 13.

7. Ростовцев П.В. Цикорий – выгодное растение и как его разводить. – М., 1924. – С. 8.

8. Успенский Е.М. Цикорий как сахаросодержащее растение. – М., Пищевая промышленность СССР, 1944. –Вып. 5. – С. 17.


Review

For citations:


Vyutnova O.M. HISTORY AND SPREAD OF CHICORY CROP. Vegetable crops of Russia. 2016;(1):52-53. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2016-1-52-53

Views: 1212


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)