Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

EFFECT OF SOIL TYPE AND STORAGE CONDITION ON FRUIT QUALITY OF PUMPKIN

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-4-64-67

Abstract

The results of pumpkin fruits storage in natural environment of storage facilities during six months are presented. The influence of soil type and pumpkin variety on the content of main chemicals and changes of fruit quality during storage has been found. After six month of storage as a result of fruit spoiling, the quality of pumpkin fruits was reduced up to 22,6$24,4% in cv. Krupnoplodnaya and up to 5.9$7.7 % in cv. Kroshka. The excess of nitrates and toxic elements above the maximum permissible values in the fruits of all varieties of pumpkin was not observed.

About the Authors

V. A. Machulkina
Federal State Budgetary Scientific Institution All-Russian Research Institute of Irrigated Vegetables and Melons 416341, Astrakhan region, Kamizyak, Lubitsch st., 16 Tel. 8 (85145) 95907
Russian Federation


T. A. Sannikova
Federal State Budgetary Scientific Institution All-Russian Research Institute of Irrigated Vegetables and Melons 416341, Astrakhan region, Kamizyak, Lubitsch st., 16 Tel. 8 (85145) 95907
Russian Federation


L. V. Pavlov
Federal State Budgetary Scientific Institution All-Russian Scientific Research Institute of Vegetable Breeding and Seed Production 143080, Russia, Moscow region, Odintsovo district, VNIISSOK, Selectsionnaya St., 14
Russian Federation


References

1. Алексеев Ю.В. Тяжелые металлы в почвах и растениях. Л.:ВО «Агропромиздат» Ленинградское отделение, 1987. - 142 с.

2. Белик В.Ф. Бахчеводство. М.: «Колос», 1982. - 176 с.

3. Метод биохимического исследования растений / А.И.Ермаков [и др.]. М.: Сельхозиздат, 1962. -520 с.

4. Иванова Е.И., Мачулкина В.А., Санникова Т.А. Влияние нитратов на качество и сохранность овощебахчевой продукции //Теоретическая и прикладная карпология. Кишинев: Штиинца, 1989. - С. 259.

5. Рекомендации. Основные элементы технологии производства и хранения кормового арбуза, тыквы и топинамбура /Е.И. Иванова [и др.]. Астрахань: Изд-во Нова, 2001. - 21 с.

6. Сорта и гибриды овощных и бахчевых культур России: каталог. М.: Министерство сельского хозяйства России, 2001. - 241 с.

7. Медико-биологические требования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов. М.: Издательство стандартов, 1990. - 186 с.

8. Панченко В.П., Иванова Е.И. Качество тыквы в зависимости от сроков хранения //Плодоовощное хозяйство. -1985. - №8. - С. 52-53.

9. Павлов Л.В., Параскова О.Т. Итоги работы по стандартизации овощных и бахчевых культур //Картофель и овощи. - 2005. - №4. - С. 21-26.

10. Сокол П.Ф. Улучшение качества продукции овощных и бахчевых культур. М.: «Колос», 1978. - С. 255-259.

11. Филов А.И. Бахчеводство. М.: «Колос», 1969. - 250 с.


Review

For citations:


Machulkina V.A., Sannikova T.A., Pavlov L.V. EFFECT OF SOIL TYPE AND STORAGE CONDITION ON FRUIT QUALITY OF PUMPKIN. Vegetable crops of Russia. 2014;(4):64-67. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-4-64-67

Views: 891


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)