ASPECTS OF WORK AND MAIN ACHIVEMENTS OF THE LABORATORY OF BREEDING AND SEED PRODUCTION OF CUCURBITS CROPS
https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-54-57
Abstract
In this article, the main stages of establishment and development of the laboratory of breeding and seed production of cucurbits crops since 1921 are presented. More than 50 varieties of cucurbits crops were developed. Research envelopes and main achievements of the laboratory in field of production of high yielding varieties of cucumber, pumpkin, and squash resistant to biotic and abiotic stresses are discussed.
About the Author
I. B. KorotsevaRussian Federation
References
1. Кушнерёва В.П. Результаты работы лаборатории селекции и семеноводства тыквенных культур //Картофель и овощи. – 2005. –№4. – С.9-10.
2. Юрина О.В., Пивоваров В.Ф., Балашова Н.Н. Селекция и семеноводство тыквенных культур в России. М.–1998.– 423 с.
3. Химич Г.А., Кушнерёва В.П. В мире тыкв //Овощи России. –2009.– №1.– С.46-49.
4. Химич Г.А., Кушнерёва В.П. Разнообразие овощных тыкв: кабачок и патиссон //Овощи России. – 2009. – №3. – С.43-45.
5. Коротцева И.Б., Химич Г.А. Основные направления и задачи селекции тыквенных культур //Овощи России. – 2013. – №2. – С.17-20
Review
For citations:
Korotseva I.B. ASPECTS OF WORK AND MAIN ACHIVEMENTS OF THE LABORATORY OF BREEDING AND SEED PRODUCTION OF CUCURBITS CROPS. Vegetable crops of Russia. 2015;(3-4):54-57. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2015-3-4-54-57