Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

ESTIMATION OF DILL CULTIVARS FOR THEIR RESISTANCE TO FUSARIUM

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-76-79

Abstract

The study shows the stability of dill varieties to fusarium in the Moscow region.

About the Authors

M. I. Ivanova
AllRussian Scientific Research Institute of Vegetable Growing
Russian Federation


K. L. Alekseeva
AllRussian Scientific Research Institute of Vegetable Growing
Russian Federation


A. N. Sarmosova
Chuvash State Agricultural Academy
Russian Federation


References

1. Ахатов А.К., Джалилов В.С. Защита растений от болезней в теплицах. – М.: Товарищество научных изданий КМК. – 2002. – 194 с.

2. Методика опытного дела в овощеводстве и бахчеводстве / Ред. Белик В.Ф. – М.: Агропромиздат, 1992. – 319 с.

3. Методика проведения испытаний на отличимость, однородность и стабильность. Укроп (UPOW). – 1998.

4. Методические указания по селекции зеленных, пряно-вкусовых и многолетних овощных культур. – М. ВНИИССОК. – 1987. – 66 с.

5. Руководство по апробации сельскохозяйственных культур. Т. V. Овощные культуры и кормовые корнеплоды. – М. – 1982. – 643 с.

6. Циунель М.М. Сортовое разнообразие укропов // Картофель и овощи. – 2000. – №5. – С. 23-24.

7. Циунель М.М. Современные сорта укропа для различных способов возделывания // Гавриш. – 2011. – №2. – С. 3-6.

8. Kmiecik W., Lisiewska Z., Slupski J. 2004. Effects of freezing and storage of frozen products on the content of nitrate, nitrites and oxalates in dill (Anethum graveolens L). Food. Chem. 86: 105-111.

9. Lisiewska Z., Kmiecik W., Korus A. 2006. Content of vitamin C, carotenoids, chlorophylls and polyphenols in green parts of dill (Anethum graveolens L.) depending on plant height. J. Food. Compos. Anal. 19: 134-140.


Review

For citations:


Ivanova M.I., Alekseeva K.L., Sarmosova A.N. ESTIMATION OF DILL CULTIVARS FOR THEIR RESISTANCE TO FUSARIUM. Vegetable crops of Russia. 2014;(1):76-79. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2014-1-76-79

Views: 1074


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)