Preview

Vegetable crops of Russia

Advanced search

CHARACTERISTICS OF CHAIN OF PEA VARIETIES FOR VEGQ ETABLE CANNING

https://doi.org/10.18619/2072-9146-2013-1-68-72

Abstract

The characteristics of seven pea varieties of different groups of ripening are described. These cultivars provide the sustainable row material input in canning factories of Krasnodar region. In bogharic agriculture it takes 24,26 days. When using the irrigation system and different time of sowing it takes 35,40 days.

About the Authors

N. A. Samarin
Ltd. «Genesis,Delta» 353384, Krasnodar region, Krimsk, Nauki street, 1/1
Russian Federation


S. N. Samarin
Ltd. «Genesis,Delta» 353384, Krasnodar region, Krimsk, Nauki street, 1/1
Russian Federation


References

1. Государственный реестр селекционных достижений, допущенных к использованию (по состоянию на 31.12.2012 г.) – официальный сайт ФГУ «Госсорткомиссия».

2. Княгиничев М.И., Самарина Л.Н. Содержание и свойства крахмала овощных сортов гороха в процессе созревания. – Прикладная биохимия и технология., 1973.,Т.IX.,Вып.3.,С.436-442.

3. Кумаков В.А. Принципы разработки оптимальных моделей (идеотипов) сортов растений. //С.,х. биология.,1980.,Т.ХV., № 2.,С.190-197.

4. Макашева Р.Х. Горох. – Культурная флора СССР./ Л., 1979.,Т.4.,324 с.

5. Ничипорович А.А. Фотосинтез растений как фактор урожайности. // Известия АН СССР, серия Биология., 1952., №4., С. 3-31.

6. Самарин Н.А. Пути увеличения продуктивности гороха овощного использования и улучшения качества зеленого горошка. – Автореферат дис. д.,р. с.,х. наук. – Л., 1986., 32 с.

7. Хангильдин В.В. О генетической реконструкции сортов гороха. // С.,х. биология., 1980.,Т.15.,№ 3.,С. 350-357.


Review

For citations:


Samarin N.A., Samarin S.N. CHARACTERISTICS OF CHAIN OF PEA VARIETIES FOR VEGQ ETABLE CANNING. Vegetable crops of Russia. 2013;(1):68-72. (In Russ.) https://doi.org/10.18619/2072-9146-2013-1-68-72

Views: 933


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-9146 (Print)
ISSN 2618-7132 (Online)